• Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/ext
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-restaurant
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-facade
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/pool
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/library2
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/lobby-upd
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/lobby3
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/bar
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/sala
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-bedroom
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-duplex-bedroom
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-duplex
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/ext
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-restaurant
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-facade
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/pool
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/library2
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/lobby-upd
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/lobby3
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/bar
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/sala
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-bedroom
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-duplex-bedroom
  • Projects Photo/Wu Villa Nutrivilla Seminyak/wu-duplex

Wu Villa

Batu belig, Bali, Indonesia

Set within the busy entertainment district of Bali, Wu is essentially a large villa (6 bedrooms) intended to function as a high end Boutique hotel.

As our inspiration we were asked to consider the ancient Chinese philosophy of Wu Xi, which refers to the 5 elements of water, earth, wood, metal and fire. These elements are reflected in the both the interiors and material selections of the building rising from earth and water at its lowest floor through to fire at the top where pool and restaurant benefit from panoramic views towards the sunset on Bali’s west coast.

All ‘keys’ are able to be leased independently with common areas which are open to the public. Materials whilst exclusively locally sourced were selected for their high quality and finish.

White limestone rises through the building in complex layers like strata, whilst teak timbers run vertically through the building, both treatments alluding to the ‘natural’ tendencies of the material itself, whilst smooth shuttered ‘off form’ concrete forms a third, contrasting element in the what is a deliberately limited palette of materials. The materials run through the interiors where fine silks and fabrics and hi gloss lacquer furniture conspire to lend a softness and luxury to the individual “keys” of the accommodation.